CBR Uitslag | Wat Moet je Weten? Tips & Informatie

CBR uitslag

Wil je starten met jouw rijles? Voordat je mag beginnen wordt er een CBR uitslag bekend gemaakt. Aan de hand hiervan kijkt men als je geschikt bent voor het rijden of niet. Maar wat is de CBR?

Het CBR houdt zich bezig met het verkeersveiligheidstaak dat wil zeggen dat de cbr sterk let op de rijvaardigheid en medische geschiktheid van bestuurders. Maar hij let ook op de vakbekwaamheid van professionals in transport en logistiek. Als de cbr jou afkeurt mag je helaas niet verder met je cursus.

CBR alcohol en drugs uitslag

Voordat je start met een theorie examen cursus dien je een onderzoek te doen, dit gaat over alcohol en drugs gebruik. Om het resultaat te krijgen duurt het 8 weken totdat de arts het rapport kan vaststellen.

Daarna wordt het geleverd bij de cbr. De cbr wacht nog 4 weken om het resultaat bekend te maken bij jou. In totaal is dat dus 12 weken om het resultaat binnen te krijgen.

Resultaat

Je kunt het cbr resultaat schriftelijk of per mail ontvangen. Tegenwoordig gebeurt alles digitaal. Als je jouw emailadres hebt doorgegeven dan krijg je jouw cbr uitslag theorie mail. Is dat niet bekend bij ons dan krijg je het schriftelijk opgestuurd. De uitslag medische keuring cbr is handig online. De uitslag theorie examen cbr komt zo ook sneller.

Verlenging

De CBR vraagt naar een keuring voor elke nieuwe aanvraag. Maar in gevallen van een verlenging is dat ook zo. Een rijbewijs heeft een geldigheid van 10 jaren daarna kun je hem verlengen.

Er wordt opnieuw naar een medische keuring gevraagd. Volgens de cbr vul je een gezondheidsverklaring in. Maar ben je chronisch ziek dan hoeft dat in vele gevallen niet meer. De cbr bepaalt dan zelf wanneer het weer gedaan moet worden.

Medische keuring

Een medische keuring is verplicht. Je helpt jezelf en ook je medemens. Met behulp van de medische keuring komt de arts erachter als je geschikt ben om te rijden of niet. Merkt hij dat dit niet kan mag je niet verder met het rijden, want je kan het leven van jou en andere in gevaar brengen.

De arts weet precies wanneer hij jou mag goedkeuren. In geval je een aandoening hebt die tijdelijk is wordt je niet meedoen. Of je mag opnieuw een cbr onderzoek doen wanneer je weer hersteld ben. Zolang je lichamelijk en geestelijk niet gezond bent mag je niet meedoen aan het examen.

Wat wordt er allemaal gedaan op het cbr onderzoek? Tijdens het cbr onderzoek heb je een vragenformulier nodig. Tijdens het lichamelijk onderzoek wordt er gekeken als de armen, benen en wervelkolom functioneren.

Jouw psychische toestand wordt ook beoordeeld. Er wordt gekeken naar sociaal en persoonlijk contact ook naar orientatie en geheugen. Er wordt ook aan bloeddrukmeting gedaan, ogentest en urineonderzoek.

Als je gaat keuren hoef je niet te vrezen, want hoe meer angst hoe hoger je bloeddruk wordt. En dat mag zeker niet anders wordt je afgekeurd bij een hoge bloeddruk. Als je weet dat je morgen een test moet doen dan bereid je jezelf lichamelijk en geestelijk voor. En als alles voorbij is kun je cbr theorie uitslag mail bekijken.